+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Казват, че е най-хубаво почивка на Бахамите. Склонни сме да се съгласим. Независимо дали имате три дни, пет дни или цяла седмица, за да изследвате, нашият примерен маршрут подчертава най-хубавите неща, които трябва да направите в три горещи Бахамски точки - Abacos, Paradise Island и Exumas.

 Ако имате само 3 дни, посетете The Abacos

 Ден 1: Търсете светлината

Има директни полети до Марш Харбър от Маями; следва 20-минутно пътуване с ферибот до Elbow Cay, където фарът Elbow Reef е един от само два ръчно поддържани фара в света. Изкачете 101 стъпала до върха и ще бъдете възнаградени с панорамна гледка към пристанището и пастелните вили на кея.

 На плаж

След натоварената сутрин сте си спечелили време на плажа Tahiti. Тази осеяна с мидички ивица е доста изолирана, без инфраструктура, така че си донесете собствена плажна екипировка.

 Ден 2: Бар-хоп с лодка

Опознайте 120 километровите острови и кейове на Абакос с обиколка на плажните барове. Captain Plug's Adventures предлага целодневни разходки с лодки. На Гуана Кей, опитайте ром джолан в Nipper's, последван от коктейли от Guana Grabber в Grabbers.

 

Ден 3: Отидете на риба

Махимахи, уауо, жълт тон, син марлин и други големи пелаги се крият във водите, които обграждат Elbow Cay. Неща, които трябва да се правят на Бахамските острови: Риболов на бобчета и риболов на костур.

 Ако имате 5 дни, се отправете към Насау, Paradise Island

 

Ден 4: Открийте Атлантис

Разстоянието от Марш Харбър до столицата на Бахамите отнема само 35 минути. Известният, гигантски курорт Атлантис доминира Paradise Island на 5 квадратни километра и си заслужава гледката. Обиколката Discover Atlantis Tour (80 лв. на човек) е в най-големия аквариум в Карибите - дом на 250 морски вида като риба меч, пирани, медузи, змиорки, делфини и акули.

Поздравете Слънцето

След тълпите в Атлантис може да се нуждаете от момент на мир и размисъл. Залезът е особено очарователен, гледан от августинския манастир от 12-ти век, който включва прекрасна градина, вдъхновена от Версай. Въпреки че се намира на територията на скъпия One & Only Ocean Club, достъпът до този обществен парк е безплатен.

Ден 5: Със шнорхел под вода

В продължение на почти 40 години, "Стюарт Коув" прави екскурзии със шнорхел. Специалните лодки за гмуркане на туроператора носят до 35 гмуркача до плитък риф, а след това и до място с потънал кораб, за гмуркане със змиорки, охлюви и цветни тропически риби.

Ако имате 7 дни, отидете на Exumas

 

Ден 6: Голф с гледка

Гледки към океана и голф се съчетават в голф игрището Sandals Emerald Bay, най-голямото на Карибите - и едно от най-красивите. 18-те дупки на шампионата се намират сред крайбрежни дюни и скалист полуостров. И гостите на курорта, и външните посетители са добре дошли (гостите получават намалена такса за игра).

 Плувайте с прасетата

След малко сиеста, е време да посетите най-известните жители на Exuma: плуващите прасета. Следобед на шнорхелинг и плуване завършва с възможност да храните и да си играете с дивите прасета.

 

Ден 7: Ден за истинска почивка

Не сте изпитали Exuma, докато не вземете 5-минутно водно такси до Stocking Island за часове на релакс в плажния бар Chat ’n’ Chill. Волейболни мачове започват всеки ден в 14:30. Има разходки сред 30-метровите дюни, а може просто да работите над слънчевия си загар.