+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Малдивите са най-малката от страните от Южна Азия. Истински рай във всичките му форми. Малдивите се намират в Индийския океан, разположени в Арабско море. Мале е столицата и най-населения град, традиционно наричан "Кралския остров" заради централното му местоположение. Веригата от 26 атола и приблизително 1200 острова превръщат Малдивите в страната, където пясъците са бели, водата е кристално чиста и усмивките са толкова топли, колкото самата страна. Туризмът е ключов фактор за икономиката на Малдивските острови. Малдивите са най-вече слънце, море и пясък.

 

Времето и климата

Малдивите, слънчевата страна на живота, са благословени от слънчевите лъчи в по-голямата част от годината. Подобно на всички тропически страни те имат два мусонни сезона. Кога е най-доброто време за пътуване до Малдивите? Целогодишно!

 

Какво трябва да опаковате? Какво не?

Можете да опаковате летни дрехи, слънцезащитни продукти и определено камерата си, за да документирате това пътуване за цял живот. Внасянето на алкохол (предлаган само в курортите), свинско месо или пък вашето куче на Малдивите е строго забранено от закона. Кредитните карти са широко приети, но в курортите се приемат само валути като USD, EUR или GBP. За съжаление пътническите чекове не се приемат от банките в Малдивите. Пътническа застраховка - да или не? Пътуването винаги може да бъде непредсказуемо, застраховката е ваш личен избор.

 

Визи на летището: Какво се случва?

Туристите получават безплатна виза за 30 дни при пристигане. Да донесете копие от Вашия хотелски ваучер, самолетни билети и паспорт, валидни до 6 месеца от датата на отпътуване. След като пристигнете на международното летище Велана, за разлика от други дестинации, отидете до имиграцията. Вие стоите на опашка, предавате документите, получавате визата си и взимате багажа си.

След като излезете, ще видите представители на летищата. Директно пред вас ще бъдат летищни гишета, курорти и туроператори. Отляво има помощното бюро и тоалетна. Ще бъдете посрещнати от представителите на летището и ще вземете съответната форма трансфер.

Има ли безплатен Wi-Fi на летището? За съжаление не, но на летището има бизнес салони, които предлагат безплатен Wi-Fi и много други услуги.

Имате ли незабавни трансфери при пристигане? Поради логистиката на Малдивите, курортите винаги комбинират Вашия трансфер с други пътници от различни международни полети. Това води до определено време на изчакване, което може да достигне до 2 часа. Хидропланите летят до 16:00 часа, Местните полети обикновено летят до 20:00 часа, но могат да спрат по-рано или по-късно, в зависимост от разстоянието до островите. Бързите лодки са в действие през целия ден въз основа на международното пристигане на полета. (Трансферите може да се забавят или да бъдат отменени поради предпазните мерки по време на суровите метеорологични условия.)

 

Транспорт на Малдивите

Моторните лодки се използват за транс-островни трансфери (напр. Hulhumale и Male) и за трансфер между летището и курорти или островни вътрешни летища и курорти. Работят 24 часа, освен ако няма сурови метеорологични условия - ако капитанът има нулева видимост или има тежки вълни поради дъжд.

 

Вътрешните полетни трансфери са нормални полети, които се приземяват на летище. Работното време може да варира според разстоянието до курорта, до който пътувате.

 

Тъй като един курорт е един остров, след кацане на летището ще бъдете извикани от представителите на летището и ще бъде отведен до вашата моторна лодка, която ще Ви отведе до вашия мечтан остров.

 

Какво се случва, когато се появят тежки метеорологични условия или пристигнете по-късно от работните часове на трансфера? Когато пристигнете по-късно или трансферите ви се анулират поради климатични условия, трябва да направите резервация за една нощувка в град Hulhule, Hulhumale или град Male.

 

Островът и вилите - Малдиви

Малдивите се гордеят с понятието “един курорт, един остров”.

 

Малдивите имат двa основни вида вили, плажни вили и водни вили. Някои от тях се наричат ​​плажно бунгало, плажно студио, плажна вила, но те са едни и същи вили на плажа.

 

Плажните вили са разположени на брега на морето с директен достъп до плажа и водите. Вилите са покрити с буйни зелени площи или огради, за да осигурят уединение. Те са изградени върху външния кръг на острова.

 

Следват световноизвестните вили “на кокили”, Water Villas. Да, вили, построени в лагуната или в океана на съответния курортен остров. Очарователно, нали? Достъп до океана, тюркоазените води, за които говорят, коралите, за които мечтаете, и подводните обитатели, които копнеете да откриете.

 

Защо да изберете вила над вода? Обикновено тези вили са за възрастни и главно са за двойки.

 

Защо двойки? Защото водните вили предлагат лукс, спокойствие и уединение.

 

Подходящ ли е за деца? Да, някои от тях настаняват деца над определена възраст в определени курорти. За предпочитане обаче не се препоръчва за деца поради причини, свързани с безопасността.

 

Как да стигна до моята вила над водата, ако е построена върху вода? Някои курорти имат мост, който свързва водните вили с главния остров. Някои курорти разполагат със самостоятелни вили, построени в средата на океана, за които осигуряват лодка за достъп до и от Вашата вила.

 

Други уникални места за посещение на Малдивите:

 

• Подводни ресторанти

 

• Подводно СПА

 

• Подводен клуб

 

• Подземна винарска изба

 

• Подземен бар

 

Бързи неща, които трябва да знаете, когато се запътите към Малдивите:

 

• Малдивските бизнеси почиват в петък.

 

• Работното време е от 9 до 18 часа.

 

• Не можете да се пазарите при покупка.

 

• Строги правила при отказване на резервация.

 

• Цените са по-високи от ноември до април.

 

• Цените са по-ниски от май до октомври.

 

• Не е дестинация за пазаруване.

 

• One Island One Resort.

 

• Трансфери между курорти се извършват от летището. Летище -> Курорт 01 -> Летище -> Курорт 02 -> Летище.

 

• Курортите приемат плащания само в щатски долари.

 

• Летището не е в Male, а в Hulhule Island. Мале е на разходка с лодка (Dhoni) разстояние от Hulhule.

 

• В курортите няма автомобили.

 

• Малдивите не са известни със своя нощен живот, а с водния си живот, но няма джунгли или планини.

 

• Малдивските курорти са много строги по отношение на споразуменията си за изключителност.

 

• Малдивите предлагат и тарифи, предимно сегментирани на пазара.

 

• Цените варират значително дори в рамките на отделна категория звезди, например: 5 звезди.

 

• Male City Tour се провежда само пеша.

 

• Времето за летене с хидроплан и вътрешни полети се дава един ден по-рано, обикновено вечер.