+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Векът, прекаран под френското управление, се отразява в архитектурата, кухнята и общата атмосфера на оживения му капитал - не че има своя собствена идентичност. Точно обратното, тъй като Алжир продължава да изненадва местните жители и посетителите с меланж от култури.

Интересен факт: По „Битката при Алжир (1966)“ от 1954-62, е заснет филм в града и се смята за един от най-великите, правени някога.

 

1.Кога да посетите? – От Април до Май

Температурите могат да се повишат значително през юни, което прави пролетта подходящото време за повечето посетители. И въпреки че средиземноморският климат на града обикновено е съпроводен с повече количество валежи, той обикновено е мек, дори охлаждащ - особено през влажните летни месеци, когато можете да очаквате много горещи дни - над 85 ° F.

 

2. Касбаа, Алжир, Алжир - Скалата Касбаа

Като част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., Касбаа датира от няколко века. Убежището е било от жизненоважно значение за борбата на Националния освободителен фронт за независимост и днес е сърцето на Стария град Алжир. Също така е в състояние на неизправност и поради тази причина някои от структурите напълно са изчезнали. Вижте го преди да е станало твърде късно (в идеалния случай през деня). Касбаа е само на няколко километра от известния Алжирски национален музей „Бардо“, който е открит през 1927 г. и е толкова красив отвън, колкото е и отвътре - малък, но богат на история. Мястото е чудесно за бърза разходка, но със сигурност има какво да разгледате и на по-обстойна такава.

 

3. Паметник на мъчениците, Алжир - Вечният пламък

Алжир е независима от 1962 г., но това никак не е било лесно. Осемгодишната война доведе до стотици хиляди жертви, и в тяхна чест мемориалът на мъчениците е открит през 1982 година. Той е висок 302 фута и се състои от три бетонни палмови листа, оградени от един войник. Вечен пламък в памет на живота, загубен в националната борба за Алжир. Лесно достъпен с кабинковия лифт, мемориалът на мъчениците гледа към града и служи като трезво, но красиво напомняне, че мирът е трудно постигнат.

 4. Нотр Дам Д'Африк

Алжир е мюсюлманска страна, но може би най-зашеметяващият й подвиг в архитектурата е Нотр-Дам д'Африке - която, както подсказва името й, е католическа катедрала. Построена е през 1872 г. и е почти толкова красива, колкото оригиналната Нотр Дам. Тя вдъхва благоговение и съзерцание и като други подобни места, това е и вид духовно израстване и пречистване, което може да ви накара да се почувствате освежени и енергизирани.

 

5. Пристанището Сиди Фреди

Със залива на Алжир, пристанището Сиди Фреди е идеалното място да наблюдавате уловът на рибарите през деня, идващите от Средиземно море натоварени кораби, а също така е перфектното място просто да стоите и да се наслъждавате на гледката.

 

6. Откриването на Уесам

„Нека Ви разкажем малко за най-известната улица в Алжир - насладете се на синьото небе приливащо към Средиземно море, хапнете си традиционна храна в старите алеи, прочетете скрити истории между стари привлекателни сгради и срещнете хора от цял свят в града ... нека изживеем емоции, които никога няма да забравим ...“

 

7. Ресторанти

Ако търсите да опитате местни ястия и нямате нищо против да похарчите малко повече пари, Дженина със сигурност е правилният избор за вас. Алжир има много изискани ресторанти, но никой не предлага истинските алжирски ястия по същия начин - от кус-кус до агнешко със сини сливи. И докато може би не мислите за Алжир като за място за ядене на пица, Порто Алегро има високи оценки само за това - един откривател го описва като „невероятен и вкусен“. Какво повече от това?

 

8. “Best Night Ever”

Със завладяващи гледки към града и отлично местоположение, хотел Ламарас Арт предлага лукс на изненадващо достъпна цена. Точно, както Алжир представлява комбинация на старо с ново, така и Ламарас - и не само защото се опира на възприятията на пътниците за френската изтънченост. Има и „Най-добрата нощ“, която напълно отговаря на името си, осигурявайки усещане за уют, което ще ви накара да се чувствате комфортно дори и ако сте пътували хиляди мили, за да стигнете до хотела. Малкият размер на хотела допринася за очарованието му, а предварителната резервация би била най-добрият вариант за вас.

 

9. Ботаническата градина

Всеки трябва да посети ботаническата градина – изглежда като джунгла в сърцето на града. От великолепни птици до райски растения. Можете да стигнете доста лесно там с метрото, което е доста удобно, а и чисто.